BM Trablus Saldırısını Durdurma Çağrısında Bulundu

BM Güvenlik Konseyi, Libya'da Trablus'u işgal etmek amacıyla dün askeri kuvvetlerini harekete geçiren General Halife Hafter'e saldırıyı sonlandırması çağrısı yaptı.

06.04.2019-09:04 - (Son Güncelleme: 06.04.2019-09:00) BM Trablus Saldırısını Durdurma Çağrısında Bulundu

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Libya'da Trablus'u almak için dün askeri kuvvetlerini harekete geçiren General Halife Hafter'e saldırıyı durdurması söyledi.

BM Güvenlik Konseyi, Libya'nın doğusundaki askeri kuvvetlerin lideri General Halife Hafter'in Trablus'u almak amacıyla saldırı başlatmasından sonra kapalı oturumda toplandı.

BM Güvenlik Konseyi Nisan ayı dönem başkanı ve Almanya'nın BM Daimi Temsilcisi Christoph Heusgen, toplantıdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, konseyin, Libya'daki askeri hareketlilikten çok tedirgin olduğunu belirtti.

ASKERİ ÇÖZÜM BİR SEÇENEK DEĞİL

BMGK'nin Libya'da Trablus'u işgal etmek amacıyla dün askeri kuvvetlerini harekete geçiren General Halife Hafter'e saldırıyı sonlandırması çağrısı yaptığını söyleyen Heusgen, tüm taraflara da gerginliğin azaltılması çağrısında bulundu ve askeri hareketliliğin bir çözüm olmadığını vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal