BM Temsilcisinden Önemli Suriye Uyarısı

BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura, Suriye'nin güneybatısında artan çatışmaların bölgenin güvenliğini tehdit ettiğini ve İsrail ile gerginliğin de artabileceğini söyledi.

28.06.2018-12:13 - (Son Güncelleme: 28.06.2018-13:56) BM Temsilcisinden Önemli Suriye Uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'nin güneybatısında yükselen çatışmalar ve gerginliğin ''bölgesel emniyet ve istikrar için risk taşıdığı, İsrail ile de gerginliği yükselebileceği'' ikazı yaptı.

BM Güvenlik Konseyini video konferans yöntemi ile Suriye'deki son gelişmeler ile alakalı bilgilendiren De Mistura, özellikle ülkenin güneybatısında yükselen çatışmalara ve ateşkes ihlallerinin altını çizdi.

De Mistura, Suriye'nin güneybatısındaki hava saldırıları ve bombardımandan derin kaygı duyduğunu söyleyerek ''Buranın da çok sayıda masumun yaşamını yitirdiği diğer bir Doğu Guta veya Halep olmasına izin veremeyiz.'' dedi.

Fakat bölgedeki gelişmelerin bu yönde ilerlediğine dikkat çeken De Mistura, ''Güneybatıda büyük kapsamlı bir savaş olursa tıpkı Halep ve Doğu Guta gibi olur.'' ifadesini kullandı.

Civardan son haftalarda 50 bin civarı insanın yurdundan edildiğini ve Ürdün hudutuna doğru gittiğini bildiren De Mistura, güneybatıda yükselen gerginliğin ''bölgesel emniyet ve istikrar için risk taşıdığı ve İsrail ile de gerginliği yükselebileceği'' uyarısı yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal