BM ile Anlaşma İmzalayan YPG, Çocukları Kaçırmaya Devam Ediyor

BM ile "çocukları savaştırmayı bırakma" anlaşması imzalayan YPG terör örgütü, Suriye'de 14 yaşındaki bir kız çocuğunu kaçırarak zorla silah altına aldı.

06.07.2019-13:15 - (Son Güncelleme: 06.07.2019-13:57)

Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin (ENKS) internet sitesindeki habere göre, SDG adını kullanan terör örgütü YPG/PKK, 3 gün önce ülkenin kuzeyinde Tel Rıfat bölgesi civarındaki kampta dedesiyle kalan 14 yaşındaki Afrinli Cemal Cabo'yu kaçırdı.

Cabo'nun ailesi, BM ile "çocukları savaştırmayı bırakma" eylem planını imzalayarak işlediği suçları kabul eden YPG/PKK'nın, çocuklarını zorla silah altına almak için kaçırdığını söyledi.

Aile, bir ay önce de aynı biçimde kaçırılan ve aracılar vasıtası geri getirilen Cabo'nun serbest bırakılarak geri dönmesini bekliyor.

SDG adının kullanan YPG/PKK'nın, BM Genel Sekreterinin silahlı çatışmalarda çocuklar hususundaki özel temsilcisi Virginia Gamba ile BM Cenevre ofisinde "bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması için" hazırlanan eylem planına imza attığı 3 gün önce meydana çıkmıştı.

Uzun zamandır 11-16 yaş arası çocukları savaştırdığı bilinen YPG/PKK skandal anlaşmayla, bu husustaki suskunluğunu bozmuş ve durumu ilk defa kabul etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal