BM: Hemen Her Olayın Arkasında Bir Rus Uçağının İzi Bulunmuştur

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Bağımsız Soruşturma Komisyonu, Suriye rejiminin işlediği suçlara ilişkin rapor yayınlarken, Komisyon Başkanı Paulo Pinheiro, “Hemen her olayın arkasında bir Rus uçağının izi bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

02.03.2020-23:24 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-23:38) BM: Hemen Her Olayın Arkasında Bir Rus Uçağının İzi Bulunmuştur

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Bağımsız Soruşturma Komitesi, Suriye'deki Esed rejiminin işlediği savaş suçları ve ülkedeki insani duruma ilişkin bir rapor paylaştı.

İsviçre'nin Cenevre şehrinde gerçekleşen basın toplantısıyla duyurulan rapora göre, Suriye'deki durum iyiye gitmek yerine giderek kötüleşiyor. BM'nin Suriye Bağımsız Soruşturma Komisyonu Başkanı Paulo Pinheiro basın toplantısında, “Geride kalan dokuz yılın ardından, kadınlar, çocuklar ve tüm Suriyeliler giderek daha fazla ve sonu gelmeyen acı ve zorluklara maruz kalmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

"SİVİL ALANLAR, PAZAR YERLERİ HEDEF ALINMIŞTIR"

Pinheiro yapmış olduğu açıklamada, “Terörle mücadele ettiğini beyan eden rejim, hava ve kara saldırıları nedeniyle İdlib'de onlarca sivili öldürdü ve yaralanmalarına sebep oldu. Bu saldırılarda sivil alanlar, pazar yerleri, sivil sığınma kampları ve özellikle de hastaneler hedef alınmıştır” ifadelerine yer verdi.

Pinheiro, Cenevre'de düzenlenen basın açıklamasında Esed rejimi tarafından yapılmış olan ve rejimi destekleyen ortaklarının da sorumlu olduğu işaret edilen saldırılara dair, “Bu saldırılar uluslararası hukuku ve değerleri hiçe sayan saldırılardır. Yasaklanmış silahlar kullanılmaktadır” sözlerine yer verildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal