BM Genel Serketeri Guterres'ten İdlib'de 'Ateşkes' Çağrısı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, son 6 ayda evlerinden uzaklaştırılan kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması için 500 milyon dolar yardım mesajında bulundu.

21.02.2020-21:59 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-21:52) BM Genel Serketeri Guterres'ten İdlib'de 'Ateşkes' Çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İdlib'deki "kabusun ve şiddet döngüsünün" derhal son bulması ve "ateşkes" mesajında bulundu.

Guterres, BM Genel Merkezi'nde basın meshuplarına yapmış olduğu konuşmada, çatışmalar sebebiyle yaklaşık 900 bin vatandaşın evinden olduğu Suriye'nin kuzey batısında çocukların soğuktan hayatını kaybettiğini ve uluslararası insani hukukun ''sistematik'' olarak ihlal edildiğini ifade etti.

Suriye'nin kuzey batısında yaklaşık 2,8 milyon vatandaşın insani yardıma muhtaç olduğunu söyleyen Guterres, son 6 ayda evlerinden olan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için 500 milyon dolar yardım çağrısında bulundu.

Guterres, "Suriye hükümeti, Rusya destekli hava saldırılarıyla yaklaşık bir yıldır kara saldırlarına devam ediyor. Bu ay Türk ve Suriye güçleri arasında ölümle sonuçlanan çatışmalar oldu. Tüm bunlar dramatik ve giderek kötüleşen insani durumun yanı sıra bir de sonuçlarını tahmin bile edemeyeceğimiz ciddi riskleri beraberinde getiriyor." dedi.

Genel Sekreter, artan çatışmanın kontrolünün kaybedilmesinin engellenmesi için İdlib'deki "kabusun ve şiddet döngüsünün" derhal sona ermesi ve "ateşkes" çağrısı yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal