BM Genel Sekreteri Guterres: İdlib'e Yönelik Hava Saldırıları Alarm Verici

BM Genel Sekreteri Guterres, Suriye'de "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları kapsamında yüzlerce ölüme ve yaralanmaya sebep olan hava saldırılarının ''alarm verici'' olduğunu belirtti.

07.05.2019-10:14 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-09:58)

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, Antonio Guterres'in, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde rejim ve destekçileri, muhalif gruplar ve Heyet Tahrir Şam'ın da dahil olduğu sıklaşan çatışmaları endişeyle takip ettiği belirtildi.

5 Mayıs'ta gerçekleştirilen hava saldırılarında 3 hastanenin, 30 Nisan'dan beri ise 9 okulun vurulduğu ve birçok okulun kapandığını bildiren açıklamada, Guterres'in, Suriye'de "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları kapsamında yüzlerce ölüme, yaralanmaya ve 150 binden fazla kişinin yerinden edilmesine neden olan hava saldırılarının ''alarm verici'' olduğunu belirttiği aktarıldı.

Tüm tarafların uluslararası insani hukuk kurallarına uymasını, sivilleri korumasını ve Ramazan ayında gerginliği azaltılmasını talep eden Guterres, Astana garantörleri Rusya, Türkiye ve İran'a ateşkes anlaşmasının uygulanmasını sağlamaları çağrısı yaptı.

REJİM KUVVETLERİ MUTABAKATA KARŞIN SALDIRILARI SÜRDÜRÜYOR

Rejim kuvvetleri, Türkiye ve Rusya'nın ateşkesi güçlendirmek amacıyla 17 Eylül 2018'de vardığı mutabakata karşın "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ndeki saldırıları sürdürüyor.

Suriye'de savaşın 8 seneyi geride kalırken, rejim, müttefikleri Rusya ve İran'ın yardımıyla ülkenin yaklaşık yüzde 60'ına hakim durumda.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal