Birleşmiş Milletler'den PKK'ya Hain Destek

Irak'ın kuzeyinde normalde Birleşmiş Milletler'in kontrolünde olması gereken Mahmur Kampı terör örgütü PKK'nın merkezi haline geldi. Kamptan Kandil başta olmak üzere birçok terör yuvasına destek sağlanıyor.

09.06.2018-09:22 - (Son Güncelleme: 09.06.2018-09:28)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "kuluçka yuvası" olarak tanımladığı, Birlemiş Milletler'in 1998'de açtığı Mahmur Kampı, zaman içinde terör örgütü PKK'nın lojistik merkezlerinden biri haline dönüştü. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin merkez şehri olarak kabul edilen Erbil'e 65 kilometre uzaklıkta olan Mahmur Kampı'nda, yaklaşık 12 bin kişi var.

"MAHMUR KULUÇKA YUVASIDIR"

Erdoğan, önceki akşam katıldığı CNN Türk-Kanal D ortak yayınında, "Türkiye'ye herhangi bir saldırı olursa ki bazen oluyor. Bağdat idaresi, 'Ben bu işi çözerim' derse ne güzel. Çözemem derlerse Sincar'ı da vururuz, Kandil'i de... Hatta ve hatta Mahmur. Bunu ilk kez açıklıyorum. Mahmur bir kuluçka merkezidir. Kandil nerden destek görüyor zannediyorsunuz. Mahmur'dan. Sincar da küçük bir Kandil'dir esasen" dedi. Erdoğan'ın bu konuşmaları Mahmur Kampı'nı tekrar gündeme getirdi.

ERBİL'E 65 KM MESAFEDE, 12 BİN KİŞİ KALIYOR

Terör örgütü PKK, 1992 senesinden beri Türkiye'nin güneydoğusunda yaşayan insanları köylerinden göç ettirmeye başladı. Mahmur, bu yıllarda Türkiye'den Irak'ın kuzeyine göç ettirilen ve Etruş bölgesine yerleşenlerin 1998'de Mahmur'a girmesi ile, Birleşmiş Milletler ve dönemin Irak idaresinin gözetiminde açıldı.

Musul'a bağlı olan Mahmur kenti, terör örgütü DAEŞ'in saldırılarının sonrasında peşmergelerin yönetimine geçti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin merkez şehri olarak kabul gören Erbil'e yalnızca 65 kilometre uzaklıkta yer alan Mahmur Kampı'nda, yaklaşık 12 bin insanın yaşadığı belirtiliyor.

ÖRGÜTÜN SİYASİ MERKEZİ HALİNE DÖNDÜ, ÜSLER KURULDU

Türkiye, Mahmur'un vaziyetini Irak ve BM nezdinde bazen gündeme aldı. Türkiye; kampın PKK için büyük önem taşıdığını, hem askeri hem de lojistik yardım verdiğini, örgütün etkili siyasi kampları arasına girdiğini söyleyerek, Mahmur Kampı'nın kapatılmasını istedi. Fakat Türkiye'nin bu talepleri karşılıksız kaldı

Mahmur'un yerel idarecileri PKK'nın Mahmur'a yakın civarda üs kurduğunu duyurmuştu. DAEŞ saldırıları esnasında sivilleri koruma bahanesiyle Mahmur'daki etkinliği yükselten PKK'lı teröristler, DAEŞ bölgeden çıkarıldıktan sonra buraya bütünüyle yerleşti. Kağıt üstünde BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne bağlı olan kamp, BM'nin idarecilerinin bir çoğunu Irak'tan çekmesi sebebiyle fiilen PKK'nın kontrolüne geçti. Terör örgütünün kampa, 2011'de TSK'nın yaptığı hava harekatında etkisiz hale getirilen KCK idarecilerinden Rüstem Cudi takma isimli Rüstem Osman'ın ismini verdiği de söyleniyor.

ÇOCUKLAR ZORLA ALIKONULUYOR

Terör örgütü PKK'nın, 12-18 yaş arası çocuklara Mahmur kampında zorla eğitim verdiği öğrenilmişti. Kampta yaşayan aileler ise baskılar sebebiyle terör örgütüne mecburen boyun eğmek durumunda kalıyor.

9 PKK'lı TERÖRİST HAVADAN VURULDU

Ayrıca yurt içinde devam eden operasyonlar da Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde dün saat 07.30 sularında eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 9 PKK'lı terörist, İHA ile belirlendi. Bunun ardından bölgeye hava harekatı yapıldı.

Sınıra yakın bir yerde temas kurulan PKK'lı teröristler, etkisiz hale getirildi. Diyarbakır, Mardin, Şırnak ile Irak'ın kuzeyinde süren operasyonlarda da geçtiğmiz bir haftada, ikisi terör örgütü PKK'nın sözde yönetici kadrosunda olan 64 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu..

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal