Beyaz Saray, Trump'ın Görevinden Azlinin İstenmesine Neden Olan Telefon Görüşmesinin Metnini Yayımladı

ABD Başkanlık Ofisi Beyaz Saray, Başkan Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında yapılan ve ‘Trump'ın görevinden azlinin istenmesi'ne sebep olan telefon görüşmesinin metnini yayınladı.

25.09.2019-20:12 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-20:06) Beyaz Saray, Trump'ın Görevinden Azlinin İstenmesine Neden Olan Telefon Görüşmesinin Metnini Yayımladı

Beyaz Saray olarak bilinen ABD Başkanlık Ofisi, Başkan Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında 25 Temmuz'da yapılan ve "Trump'ın görevinden azlinin istenmesi"ne sebep olan telefon görüşmesinin tam dökümünü yayınladı.

YARDIM İSTEMESİ DİKKATLERİ ÇEKTİ

Yayınlanan metinde Trump'ın Zelenskiy'den eski Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti'nin 2020 için en güçlü başkan aday adayı Joe Biden'ın oğlu Hunter'ın Ukrayna'daki faaliyetlerini soruşturmak için yardım istediği dikkat çekti.

"ÇOK İYİ BİR SAVCIYA SAHİPSİNİZ"

Zelensky bu ricayı kabul ettikten sonra, Trump, Biden'ın Başkan Yardımcısıyken, oğlunun yönetim kurulu üyesi olduğu şirket hakkında, ülkenin başsavcısı Viktor Shokin'in tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Trump görüşmede, Savcı Shokin'le ilgili olarak Zelensky'ye “Çok iyi bir savcıya sahip olduğunuzu duydum. Ama o dava kapatıldı ve bu haksızlık. Birçok insan bunun hakkında konuşuyor. İyi savcınızı durdurma şekilleri ve çok kötü insanlar da dahil oldu” dediği kaydedildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal