Batı Şeria'da Gazze'ye Destek Protestosu

Batı Şeria'daki Filistinliler İsrail kuşatması altında olan Gazze'deki vatandaşlar üzerindeki Filistin yaptırımlarının kaldırılması için gösteri düzenledi.

28.06.2018-10:14 - (Son Güncelleme: 28.06.2018-10:02) Batı Şeria'da Gazze'ye Destek Protestosu

İşgal altında olan Batı Şeria’da, Filistin idaresinin İsrail kuşatması altındaki Gazze Şeridi’ne uyguladığı yaptırımların kaldırılması için gösteri yapıldı.

Yüzlerce Filistinli, işgal altın daolan Batı Şeria’nın kuzeyinde olan Tulkerim şehrinde yapılan gösteride "Yaptırımları kaldırın" yazılı pankartlar taşıdı, Filistin iç bölünmüşlüğünün bitmesi ve ulusal birliğin tesis edilmesi için sloganlar attı.

Filistinli eylemciler, sene başında Ramallah'ta bir araya gelen Filistin Merkez Konseyinde alınan kararların uygulanmasını ve hükümetin Gazze'ye uyguladığı yaptırımların kaldırılmasını talep etti.

Gösteride AA muhabirine açıklama yapan Filistin Parlamento Başkan Yardımcısı Hasan Harişe, Filistin idaresinin Gazze’ye uyguladığı yaptırımları kaldırmasının, iç bölünmüşlüğü sona erdirme ve ulusal birliği tesis etme aşamasında önemli bir adım olacağını söyledi.

Harişe, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İsrail’in desteklediği ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" olarak verilen plan ile mücadele etmenin yolunun Filistin’in beraberliğinden geçtiğine vurgu yaparak başta Gazze’de yaşayan yaklaşık iki milyon Filistinli olmak üzere Filistinlilerin mücadele isteğinin güçlendirilmesinin gerektiğinin altını çizdi.

Filistin idaresi, Gazze Şeridi'ndeki memurların maaşlarını yaklaşık 1 senedir yüzde 30 ila 50 civarında kesintili ödüyordu. Memurlar geçen aydan beri ise maaş alamadı. Filistin idaresi ve görevlilerinden mesele ile alakalı şimdilik açıklama gelmedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, mart ayında Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın Gazze gezisi esnasında konvoyuna yapılan saldırıdan Hamas'ı sorumlu göstermiş ve Gazze'ye dönük "bazı mali ve hukuki kararlar" alma tehdidi yapmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal