Basra - Akabe Boru Hattı Irak Petrolünü Kızıldeniz'e Taşıyacak

Irak'ın ham petrolünü Ürdün üstünden Kızıldeniz'e ulaştıracak olan Basra-Akabe boru hattının inşası Irak Bakanlar Kurulu’ndan gelecek olan onayı bekliyor.

01.04.2019-15:15 - (Son Güncelleme: 01.04.2019-15:11) Basra - Akabe Boru Hattı Irak Petrolünü Kızıldeniz'e Taşıyacak

Irak'ın ham petrolünü günlük bir milyon varil petrol taşıma haznesiyle Ürdün’den Kızıldeniz'e taşıyacak bin 700 kilometre uzunluğundaki Basra-Akabe boru hattı inşası Irak Bakanlar Kurulu’nun onayını beklemekte.

Irak'ın güneyinde yer alan Basra'nın zengin kuyularındaki ham petrolü Ürdün'ün Akabe limanına ulaştıracak olan stratejik boru hattı projesi için tüm teknik hazırlıklar tamamlanmış durumda.

KURULDAN İMZA BEKLİYOR

Geçen Cuma günü yayınlanan habere göre, Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hala Adıl Zavati, stratejik anlaşmanın yürürlüğe geçirilmesi amacıyla tüm hazırlıkların tamamlandığını ve onaylanması için de Irak Bakanlar Kurulu’ndan gelecek olan imzanın beklendiğini açıkladı.

YENİ İŞ FIRSATLARI DOĞURACAK

Boru hattının faaliyete geçmesi durumunda Bağdat ve Amman ilişkilerinin kuvvetlenmesiyle beraber, her iki taraf için de yeni kapılar aralayacak. Irak, petrolünü ihraç edecek 3'üncü bir alternatif liman elde ederken, Ürdün petrol ihtiyacının büyük bir kısmını bu hattan karşılayarak, sanayi ve endüstri de yeni iş fırsatları bulabilecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal