Bakan Albayrak 'Bazı AB Gazetecileri Toplantıya Alınmadı' Diyen Katainen'e Cevap Verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen arasında geçen diyalog düzenlenen toplantının dikkat çekici noktalarından biri oldu.

28.02.2019-14:09 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-14:05) Bakan Albayrak 'Bazı AB Gazetecileri Toplantıya Alınmadı' Diyen Katainen'e Cevap Verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen arasında geçen diyalog düzenlenen toplantının dikkat çekici noktalarından biri oldu.

Katainen'in "Bazı AB gazetecileri toplantıya alınmadı. Basın özgürlüğü temel bir haktır" yönündeki eleştirisi üzerine Albayrak, "Akreditasyonu yenilenenler burada, özgür bir şekilde soru sorabiliyorlar" cevabını verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AB —Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog toplantısı çerçevesinde Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantı esnasında Katainen, bazı gazetecilerin akreditasyonu olmasına rağmen basın toplantısına alınmadığını belirterek, "Maalesef bütün detaylara hakim değilim. Sadece duyum olarak bana iletildi. Ancak hakikaten üzüntü duyuyorum. AB gazetecilerinin hepsi bu basın toplantısına katılamadılar. Çalışmalar sürüyor. Bu konu ile ayrıntıları bilmediğim için bir şey söyleyemeyeceğim ama basın özgürlüğü dünyanın her yerinde temek bir haktır." şeklinde yorumlamalarda bulundu.

''AKREDİTASYANU OLANLAR BURADA, ÖZGÜRCE SORUYORLAR''

Bakan Albayrak Kataine’nin bu sözlerine, "Bazılarının akreditasyonu yenilendi. Gördüğünüz gibi özgür bir şekilde soru sorabiliyorlar. Akreditasyonu olan bazı basın mensuplarının akreditasyonları yenilenmemiş. Her ülkenin basın özgürlüğü, kendi içindeki kurallar çerçevesinde yürür. Yenilenenlerin bir kısmı burada, özgürce soru soruyor. Bir kısmının yenilenebilir, gelecek sene gelir, belki yenilenmez. Bu çerçevede meseleye bakmak lazım" sözleriyle cevap verdi

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal