BAE ve İsrail Beyaz Saray'da Gizli Görüşme Gerçekleştirdi İddiası

ABD, BAE ve İsrail 'in, aralık ayında Beyaz Saray'da, İran'a muhalif ortaklığın konuşulduğu bir görüşme gerçekleştirdiği öne sürüldü.

05.02.2020-09:16 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-09:10) BAE ve İsrail Beyaz Saray'da Gizli Görüşme Gerçekleştirdi İddiası
Amerikan haber sitesinin, İsrailli ve ABD'li sorumlulara dayandırdığı haberinde, Beyaz Saray'ın, aralık ayında ABD, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin, İran'a muhalif ortaklığın konuşulduğu bir görüşmeye ev sahipliği yaptığı iddiasını ortaya attı.

Haberde, 17 Aralık'ta Beyaz Saray'da, Donald Trump idaresinin İsrail ve BAE arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirmek için attığı adımların bir bölümü olarak gizli bir görüşme yaptığı öe sürüldü.

Son zamanlar "sözde Ortadoğu barış planı" ile tenkitlerin hedefi olan Trump'ın damadı ve Başdanışmanı Jared Kushner'in bu görüşmenin gerçekleştirilmesinde ciddi rolü olduğu ifade edildi.

BİRLEŞİL ARAP EMİRLİKLERİ-İSRAİL SALDIRMAZLIK ANLAŞMASI DA GÖRÜŞÜLDÜ

Görüşmede ABD'yi Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Müşaviri Robert O'Brien, O'Brien'ın Yardımcısı Victoria Coates ve ABD'nin İran Özel Mümessili Brian Hook, İsrail'i Binyamin Netanyahu'nun Ulusal Güvenlik Müşaviri Meir Ben Shabbat, BAE'yi ise ülkenin Washington Büyükelçisi Yusuf el Otaiba'nın temsil ettiği öne sürülen haberde, görüşmede, İran'a karşıt ABD, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ortaklığıyla aynı zamanda BAE-İsrail saldırmazlık anlaşmasının da konuşulduğunu belirtti.

"ABD'DEN, ÖZEL DİPLOMATİK GÖRÜŞMELER İLE İLGİLİ AÇIKLAMA OLMAYACAKTIR"

Mevzu ile alakalı açıklama yapan üst düzey Beyaz Saray sorumlusu, "ABD, kritik müttefikleri ve ortakları arasındaki ilişkinin genişlemesini olumlu karşılarken, özel diplomatik görüşmeleri hakkında bilgi vermeyecektir ya da bir açıklama yapmayacaktır." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal