BAE Sudan Merkez Bankası'na 250 Milyon Dolar Yardımda Bulundu

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Abu Dabi Kalkınma Fonu, "Sudan'ın parasal ve finansal istikrarı için" daha önce vadeli olarak vereceklerini belirttikleri 250 milyon doları Sudan Merkez Bankasına aktardı.

29.04.2019-09:50 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-15:32)

BAE resmi haber ajansı WAM'ın aktardıklarına göre, "Sudan Merkez Bankasının finansal politikasına katkıda bulunmak için, Sudan'ın parasal ve finansal istikrarının sağlanması" hedefiyle BAE'den Sudan'a nakit akışı sağlandı.

Meblağın, Suudi Arabistan ve BAE'nin daha önce taahhüt ettiği 3 milyar dolarlık mali destekten Sudan Merkez Bankası'na transfer edilecek 500 milyon doların yarısı olduğu bildirildi.

500 MİLYON DOLAR YATIRILDI

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA da geçtiğimiz hafta, Riyad hükümeti ve BAE'nin Sudan'a 3 milyar dolarlık yardım yaptığını, bu yardım paketinin 500 milyon dolarlık bölümünün Sudan Merkez Bankası'nın hesabına yatırılacağı bilgisini aktarmıştı.

Söz konusu vade hesabının Sudan cüneyhi üzerindeki baskının azaltılması amacıyla önemli olduğu belirtilien haberde, meblağın geri kalan bölümünün Sudan halkının gıda, ilaç ve petrol ürünleri gibi temel ihtiyaçlarında kullanılacağı aktarılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal