Avusturya’da Müslüman Ailenin Mülk Satın Almasına İzin Verilmedi

Avusturya’da Aşağı Avusturya eyaletine bağlı Weikendorf bölgesine taşınmak isteyen Filistinli aileye, "Müslüman oldukları" nedeniyle mülkiyet satın alma izni verilmedi

01.06.2019-17:16 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-17:08)

Avusturya’da Filistinli bir Müslüman ailenin Aşağı Avusturya eyaletine bağlı Weikendorf bölgesinde mülk satın almaları için gerekli izin belgesi, "Müslüman oldukları" öne sürülerek belediye başkanınca reddedildi.

Uzun senelerdir Avusturya’nın başkenti Viyana’da ikamet eden ve ticaretle uğraşan Filistinli Halit Mansur Ebu el Hüsna, yaptığı açıklamada, Wiekendorf bölgesinde müstakil bir eve taşınmak niyetinde olduklarını fakat kasabanın belediye başkanının buna engel olduğunu belirtti.

GEREKÇE OLARAK BATI VE İSLAM KÜLTÜRÜNÜN FARKLI OLMASI ÖNE SÜRÜLDÜ

Ebu el Hüsna, Belediye Başkanı Johann Zimmermann tarafından kabul edilmeyen izin belgesi hakkındaki gerekçenin kendilerine yazılı olarak aktarıldığın belirterek, "Ret gerekçesi olarak, Batı ve İslam kültürünün farklı olduğu, her iki kültürde değerlerin, geleneklerin ve hayat tarzının birbirinden çok uzak olduğu, bu sebeple ailemizin bu kasabaya uyum sağlayamayacağı öne sürülerek, söz konusu mülkün satın alınmasına izin verilmedi. Müslüman oluğumuz için istenmedik." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal