Avusturya'da Hükümet Belirsizliği Sürüyor

Avusturya'da geçici hükümet kurulana kadar başbakanlık görevini Maliye Bakanı Hartwig Löger yürütecek

28.05.2019-10:21 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-10:15)

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, geçici hükümet belirlenene kadar, başbakanlık görevinin Maliye Bakanı Hartwig Löger tarafından yürütüleceğini duyurdu.

BAKANLIKLAR BOŞ BIRAKILMAYACAK  

Eski Başbakan ve Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı Sebastian Kurz ve hükümetinin, Ulusal mecliste düzenlenen güven oylamasıyla düşürülmesinin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Van der Bellen, bakanlıkların hiçbir şekilde boş kalamayacağını belirtti.

Van der Bellen, meclisin düşürdüğü, hükümetteki bakanların seçim hükümeti belirlenene kadar görevlerine devam edeceğini aktardı. 

"Anayasamız hükümetteki bakanlıkların her zaman dolu olmasını öngörür, bu bir sonraki genel seçimlerin gerçekleştirileceği güne kadarki geçiş dönemini de kapsamaktadır." sözlerini kullanan Van der Bellen, başbakanlık görevine Maliye Bakanı Hartwig Löger'in vekalet edeceğini duyurdu.

EYLÜL AYINDA ERKEN SEÇİM DÜZENLENECEK  

Van der Bellen, ülkeyi Eylül ayında düzenlenecek olan erken seçime götürecek geçici başbakanın belirlenmesi amacıyla başta siyasi parti liderleri olmak üzere çeşitli kesimlerle görüşmeler gerçekleştirdiğini, en kısa zamanda geçici hükümetin belirleneceğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal