Avrupa Parlamentosu Başkanı: Brexit Tarihi Biraz Daha Ertelenebilir

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, hem İngiltere ekonomisi için hem de AB'ye zarar vereceği için Avrupa Birliği'nden çıkmasını önlemenin çok önemli olduğunu söyledi.

09.03.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 09.03.2019-10:25) Avrupa Parlamentosu Başkanı: Brexit Tarihi Biraz Daha Ertelenebilir

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, Alman Funke Medya grubuna Brexit tarihinin 29 Mart'tan en fazla birkaç hafta daha geciktirilebileceğini söyledi.

'İNGİLTERE KARARINI DEĞİŞTİRİRSE İYİ OLUR'

Tajani, düzensiz bir anlaşma yapmanın Brexit'in, İngiltere ekonomisi için felaket olacağını ve İngiltere'nin Avrupa Birliği’nde kalmayı tercih etmesi durumunda mutlu olacağını belirtti.

Tajani İngiltere Başbakanı Theresa May ile yapılan anlaşmanın en tartışmalı kısmı olan Kuzey İrlanda ile "geri çekilme" konusunda karar verdiğini belirtmesine rağmen Brexit hakkındaki siyasi bildirgenin biraz daha net bir şekilde formüle edilebileceğini vurguladı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani ,"Brexit tarihinin Mart ayının sonundan Temmuz başlangıcına kadar birkaç hafta daha geciktirilebileceğine inanıyorum." açıklamasında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal