Avrupa Birliği-Türkiye Zirvesinin Tarihi Belli Oldu

AB Konseyi Dönem Başkanı Romanya'nın Dışişleri Bakanı Meleşcanu: Mart başında Türkiye ile AB arasında Bükreş'te zirve düşünüyoruz.

21.01.2019-15:35 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-16:09) Avrupa Birliği-Türkiye Zirvesinin Tarihi Belli Oldu

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanı Romanya'nın Dışişleri Bakanı Teodor Meleşcanu, "Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer görevlilerin de katılımıyla Türkiye ile AB arasında Bükreş'te bir zirve üstünde çalışıyoruz." dedi.

"HENÜZ NETLEŞMİŞ BİR TARİH YOK, MART BAŞINDA OLMASI MUHTEMEL"

Meleşcanu, Türkiye-AB ilişkilerinin seyri ile alakalı Brüksel'de açıklamalar yaptı.

Türkiye ile müzakerelerin devamını "güçlü şekilde" desteklediklerini söyleyen Meleşcanu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AB görevlilerini Bükreş'te bir araya getirecek bir zirve üstünde çalışıyoruz. Tabii ki 'inşallah' her şey yolunda giderse. Şimdilik tespit edilmiş net bir tarih yok fakat bu zirvenin Mart başında olması olası." diye konuştu.

TÜRKİYE İLE AB ARASINDA ORTAKLIK KONSEYİ TOPLANTISI

Meleşcanu, en son 2015'te gerçekleştirilen Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısı ile alakalı, "(AB Konseyi başkanı olarak) İlk önerilerimizden biri Türkiye ile AB arasında Ortaklık Konseyi toplantısının tekrar yapılması olacak. Hedefimiz farklı meselelerdeki görüşmelere ivme kazandırmak ve hızlandırmak. Bunlar içinde Gümrük Birliği'nin güncellenmesi de var." sözlerini kullandı.

3,5 YILDIR TOPLANMIYORDU

AB ile Türkiye arasındaki en yüksek karar organı olan Ortaklık Konseyi üç buçuk senedir toplanamıyordu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal