Avrupa Birliği, İsrail'in Golan Tepelerindeki İşgalini Tanımadığını Açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini kabul etmenin zamanı geldi" açıklamasına AB'den de bir tepki geldi. Yapılan açıklamada, "AB, Golan Tepeleri de dahil olmak için İsrail'in 1967'den beri işgal altında tuttuğu bölgelerdeki hakimiyetini tanımıyor" denildi.

22.03.2019-14:04 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-14:14) Avrupa Birliği, İsrail'in Golan Tepelerindeki İşgalini Tanımadığını Açıkladı

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak görme vakti geldi" açıklamasına tepki gösteren Avrupa Birliği (AB), Golan Tepeleri üstündeki İsrail hakimiyetinin tanınmadığını açıkladı.

Mesele ile alakalı Reuters'a açıklamalar yapan AB sözcüsü, "Avrupa Birliği'nin pozisyonu değişmedi. AB, uluslararası hukuka uygun olarak, Golan Tepeleri de dahil olmak için İsrail'in 1967'den beri işgal altında tuttuğu bölgelerdeki hakimiyetini tanımıyor ve bunları İsrail toprağının bir parçası olarak görmüyor." sözlerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail işgali altındaki Suriye toprağı Golan Tepeleri için Twitter'dan tepki çekecek bir açıklama yapmıştı. Trump, "52 senenin sonrasında ABD için Golan Tepeleri'nde İsrail hakimiyetini bütünüyle kabul etmenin vakti gelmiştir" demişti. Trump, Golan Tepeleri'nin İsrail devleti ve bölgesel istikrar bakımından kritik anlamda stratejik ve güvenlik önemi olduğunu öne sürmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal