Arap Ülkelerinden En Büyük Desteği Alan Lider Erdoğan

BBC Arapça için Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde düzenlenen ankete göre Araplar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Orta Doğu politikasını yüzde 51 oranında destekledi

24.06.2019-15:59 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-15:49)

BBC Arapça için Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde düzenlenen ankete göre, Araplar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Orta Doğu politikasına yüzde 51 oranında destek olurken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yüzde 28 ve ABD Başkanı Donald Trump ancak yüzde 12 destek alabildi.

Kamuoyu araştırma kuruluşu Arab Barometer'in BBC Arapça için Sudan, Ürdün, Filistin, Cezayir, Fas, Tunus, Yemen, Irak, Libya, Lübnan ve Mısır'da 25 bin 407 kişinin katılımıyle düzenlediği ankette, Cumhurbaşkanı Erdoğan "en büyük desteği alan devlet adamı" seçildi.

Liderlerin Orta Doğu politikaları sorulan katılımcıların yüzde 51'i Erdoğan'ı desteklerken, Putin yüzde 28 ve Trump ise yüzde 12 destek elde edebildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek Sudan ve Ürdün'de yüzde 75'in üzerindeyken, Putin yalnızca Libya, Lübnan ve Mısır'da birinci sırayı alabildi.

Irak'ta İKİNCİ BÜYÜK TEHDİT: ABD  

Araştırma doğrultusunda, bölge ülkeleri en büyük tehdit olarak İsrail'i, Yemen ve Irak ise İran'ı gördü; Irak'ta da ABD ikinci büyük tehdit olarak nitelendirildi.

Arap ülkelerinde dindarlığın da gittikçe azaldığı kaydedildi. Araştırmaya katılan ülkelerde "dindar değilim" diyenlerin oranı 2013 yılındaki yüzde 8'den yüzde 13'e çıktı.

Dinden uzaklaşma en fazla 30 yaş altı nüfusta söz konusuyken, bu kesimde "dindar değilim" diyenlerin oranı yüzde 18 olarak kaydedildi. Bu oran Tunus'ta yüzde 30'u, Libya'da yüzde 20'yi aşarken yalnızca Yemen'de bu oran 2013 senesindeki yüzde 10'lar düzeyinden yüzde 5 civarına indi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal