Arap Birliği'nden İsrail'i Kınama Kararı

Arap Birliği, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik mükerrer ihlallerini kınayarak, Filistinlilerin direnişine para desteği verilmesi çağrısında bulundu.

14.03.2019-11:39 - (Son Güncelleme: 14.03.2019-11:44) Arap Birliği'nden İsrail'i Kınama Kararı

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'a gelen Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ve Maliye Bakanı Şükri Bişara ile başkent Kahire'de buluştu.

Filistinlilerin mali olarak desteklenmesinin görüşüldüğü toplantının akabinde Birlikten yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde Aksa'da yaşananlar, İsrail'in kasıtlı provokasyonudur. Mescid-i Aksa'ya bu şekilde baskın düzenlenmesi kentin mevcut statüsüne aykırıdır ve dini gerilimlerin fitilini ateşleyebilir." ifadeleri kullanıldı.

Maliki ile Bişara görüşmede, İsrail'in Filistinli tutuklular ve şehitlerin yakınlarına ayrılan ödenekten bir kısmını kesmesi nedeniyle oluşan mali sıkıntının üstesinden gelebilmek için Arap ülkelerinden gelecek desteğin önemli olduğunun altını çizdi.

Arap Birliği ise Filistin halkının direnişinin desteklenmesinin, Arap ülkelerinin yerine getirmesi gereken bir yükümlülük olduğunu vurguladı.

İSRAİL POLİSİNİN AKSA'YA SON SALDIRISI

İsrail polisi, Harem-i Şerif'in içinde yer alan polis karakoluna "molotofkokteyli atıldığı" iddiasıyla dün öğle namazının ardından Kubbetu's Sahra'ya baskın düzenlemiş, içeride bulunan Filistinlilere, Mescid-i Aksa'nın imamlarına ve görevlerine saldırmıştı.

Olayın ardından polis Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarını kapatmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal