Ankara'da Gerçekleşen ABD - Rusya Görüşmesi Sona Erdi

Halilzad ve Kabulov, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğinde bir araya gelerek görüşme yaptı. Görüşmede, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'un yanında iki ülkeden bazı görevliler de vardı.

22.02.2019-11:55 - (Son Güncelleme: 22.02.2019-11:46) Ankara'da Gerçekleşen ABD - Rusya Görüşmesi Sona Erdi

Halilzad ve Kabulov, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğinde bir araya gelerek görüşme yaptı. Görüşmede, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'un yanında iki ülkeden bazı görevliler de vardı.

Basına kapalı olarak yapılan görüşme ortalama 1 saat 15 dakika kadar sürdü.

Kabulov, 12 Şubat tarihinde Rusya'nın başkenti Moskova'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rusya ve ABD'nin Afganistan özel temsilcilerinin 22 Şubat tarihinde Ankara'da görüşme yapılacağını ifade etmişti.

AFGANİSTAN'DA BARIŞ GÖRÜŞMELERİ

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani yönetimindeki hükümet için Cciddi tehdit unsuru Taliban örgütü, hali hazırda ülkenin bir çok yerinde hakimiyet sağlyor.

Bazı yerleri Taliban'ın idaresindeki ülke, ciddi güvenlik sıkıntıları ile uğraşıyor.

Hükümetin geçtiğimiz senelerde bir çok kez Taliban ile barış görüşmelerine başlamak için uğraşması  ve bu doğrultuda Barış Konseyi kurmasına rağmen bir sonuc elde edilemedi.

MÜZAKEREDEN GERİ DÖNÜLDÜ

Eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai zamanında Afganistan idaresi ile Taliban arasındaki görüşmelerin, Katar'ın başkenti Doha'da, Haziran 2013 tarihinde gerçekleşmesi öngörülüyordu fakat Taliban'ın ofise 'Afganistan İslam Emirliği' tablosunu ve sözde bayrağını asması üzerine Afgan hükümeti müzakerelerden geri döndü.

Ofis bir ay sonra kapatılmış ve barış müzakerelerine ara verilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal