Almanya'dan Türkiye'ye Önemli Ziyaret

Alman Dışişleri Bakanlığı çatısı altındaki Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth iki günlük Türkiye seyahati gerçekleştirecek.

07.05.2018-15:45 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-15:43) Almanya'dan Türkiye'ye Önemli Ziyaret

Alman Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth'un Salı gününe kadar sürecek seyahati esnasında Başmüzakereci ve AB Bakanı Ömer Çelik, muhalefetten siyasetçiler ve sivil toplum temsilcileri ile bir araya geleceği ifade edildi.  Bakan Çelik ile yapılacak toplantıda işlenecek konular hakkında ise bilgi verilmedi.

Deutsche Welle Türkçe'nin (DW) yaptığı habere göre Roth, seyahati öncesinde yaptığı açıklamada ise "Bütün zorluklara rağmen Almanya ve Türkiye önemli konularda yeniden sıkı işbirliği yapmak zorundadır. Türkiye'deki muhataplarımızla daha yoğun diyalog yürütmemiz hiç olmadığı kadar önemli" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre Roth İstanbul Kültür Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek tartışma programına konuk olacak. Ankara'da ise siyasi görüşmeler yapmanın yanı sıra AB'nin finanse ettiği Suriyeli sığınmacılara hizmet eden sağlık merkezine teşrif edecek.

Almanya-Türkiye ilişkileri son zamanlarda gerilmiş durumda. Almanya 15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal'in (OHAL) uzatılmasını ve Alman vatandaşlarının tutuklanmasını sert şekilde eleştiriyor. Son aylarda iki devletten üst düzey diplomatlar ikili ilişkilerin yumuşadığını belirtiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal