Almanya'da Vatandaşlar Oy Kullanmak İçin Uzun Kuyruklar Oluşturdu

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala Almanya'da oy kullanma işlemleri devam ediyor. Hafta sonu oy kullanmak için seçim noktalarına akın eden vatandaşlar zaman zaman bir kilometreye yakın kuyruklar oluşturdu.

11.06.2018-11:19 - (Son Güncelleme: 11.06.2018-11:11) Almanya'da Vatandaşlar Oy Kullanmak İçin Uzun Kuyruklar Oluşturdu

Almanya'da "24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi" için 13 yerde açılan sandıklarda oy kullanmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar meydana getirdi.

Türklerin yoğun olarak yer aldığı Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Essen, Düsseldorf ve Köln Başkonsoloslukları önünde kimi zaman bir kilometreye ulaşan kuyruklar gözlendi.

Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, seçim bölgelerinde hafta sonu olması sebebiyle dün seçimlere büyük alaka olduğunu, bugün ise daha büyük bir kalabalık olduğunu söyledi.

Cebeci, "Vatandaşlarımız akın akın Essen fuar alanına koşuyorlar. Essen Almanya çapında en fazla oy atılan bölgelerden biri olma özelliğini devam ettiriyor. Biz de vatandaşlarımızı oy kullanmaya teşvik etmeyi sürdürüyoruz." dedi.

Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes ise Pazar günü olması sebebiyle çok fazla olmamakla beraber bir yoğunluk olduğunu, fakat bunun akıcı ve hızlı bir biçimde oy kullanılması ile bekleme zamanlarının aşağı yukarı yarım saat olduğunu açıkladı.

Herkesi vatandaşlık vazifelerini yapmaya çağıran Erciyes, "İnsanlarımızı bu demokratik haklarını kullanmaya çağırıyoruz. Biz de Başkonsolosluk olarak insanlarımıza her hususta yardımcı olmaya gayret ediyoruz." dedi.

Almanya'da yaşayan seçmenler 19 Haziran'a dek Berlin, Köln, Münih, Hannover, Hamburg, Nürnberg, Karlsruhe, Frankfurt, Essen, Münster, Düsseldorf, Stuttgart ve Mainz başkonsolosluklarına bağlı seçim birimlerinde oylarını atabilecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal