Almanya ve Fransa Arasında Yeni Anlaşma

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bugün Almanya’nın Aachen şehrinde belediye salonunda gerçekleştirilecek törende “Aachen Anlaşması” olarak adlandırılan bir anlaşma imzalayacak.

22.01.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 22.01.2019-10:30) Almanya ve Fransa Arasında Yeni Anlaşma

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bugün Almanya’nın Aachen şehrinde belediye salonunda gerçekleştirilecek törende “Aachen Anlaşması” olarak adlandırılan bir anlaşma imzalayacak. Anlaşma “Alman-Fransız İş Birliği ve Entegrasyon anlaşması” başlığını altında imzalancak.

22 Ocak 1963 tarihinde dönemin Almanya Başkanı Konrad Adenauer ve Fransa Cumhurbaşkanı Charles De Gaulle’ün imzaladığı Elysee Anlaşması'ndan yola çıkarak düzenlenen yeni anlaşma, 7 başlık altında 28 maddenin bulunduğu 16 sayfadan oluşmakta.

Yaklaşık 450 kilometre ortak sınırı olan ve tarihte birçok savaşta çatışmaya giren iki ülkenin imzalayacağı yeni anlaşma, "İkili ilişkileri yeni bir düzeye çıkarmak ve 21. yüzyılda hem iki ülkenin hem de Avrupa’nın karşılaştığı zorluklara hazırlanmak" amacıyla düzenleniyor.

Anlaşmayla iki ülke arasında ekonomi, dış, savunma ve güvenlik politikalarının dışında kültür, eğitim, araştırma, teknoloji, yapay zeka, ilkim ve çevre alanlarında iş birliğinin daha da ilerletilmesini hedefliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal