Almanya: Ortadoğu'da Gerilimin Yükselmesini Engellemek İçin Her Şeyi Yapacağız

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Ortadoğu'daki askeri gerilimin yükselmesini önlemek amacıyla her şeyi yapacaklarını söyledi.

16.05.2019-11:11 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-17:11)

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Ortadoğu'daki durumun çok ciddi bir hal aldığını belirterek, askeri gerilimin yükselmesini önlemek amacıyla her şeyi yapacaklarını söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Federal Meclis'te İran ile yapılan nükleer anlaşma hakkında gerçekleştirilen oturumda konuşma yaparak nükleer anlaşmanın başarısız olması halinde bölgenin adeta bir yangın yerine dönüşebileceği uyarısında bulundu.

'AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ İÇİN AĞIR SONUÇLAR DOĞURABİLİR'  

"Ortadoğu’daki durum çok ciddi" sözlerini aktaran Maas, bölgenin yangın yerine dönüşmesi halinde , bunun özellikle Avrupa’nın güvenliği için ağır sonuçlar ortaya çıkabileceğini belirtti.

Bunun için küçük bir kıvılcımın dahi yetebileceğini belirten Maas, "Askeri gerilimin yükselmesini önlemek amacıyla her şeyi yapmalıyız ve yapacağız" şeklinde konuştu.

İran’ın bu zamana kadar nükleer anlaşmaya uyduğunu belirten Maas, çok taraflı iş birliğinin burada başarılı olduğuna işaret etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal