Almanya İçişleri Bakanı: PKK, Almanya'yı Eylem Yeri Olarak Kullanmasın

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer, "Yabancı terör ve aşırı örgütlerin Almanya'yı eylem yeri olarak kullanmaması amacıyla devlet elinden geleni yapacak. Bu özellikle de PKK için geçerli." ifadesinde bulundu.

14.05.2019-17:04 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-16:54)

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, PKK gibi yabancı terör örgütlerinin Almanya'yı eylem yeri olarak kullanmaması amacıyla devletin elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti.

Seehofer, Berlin'de Federal Kriminal Dairesi Başkanı Holger Münch ile 2018 siyasi suç raporunu tanıttığı toplantıda, yabancı terör örgütlerinin 2018 yılında Almanya'da işlediği suçların sayısının, bir önceki seneye kıyasla iki kattan fazla yükselerek 2 bin 487'ye çıktığını söyledi.

AFRİN'DEN SONRA ALMANYA'DA TERÖR SALDIRILARI ARTTI İDDİASI  

Türkiye'nin 2018'de Afrin'e başlattığı operasyonun ardından Almanya'da Türk kurumlarına saldırıların arttığını vurgulayan Seehofer, "Bu sebeple yabancı terör ve aşırıcı örgütler Almanya'yı eylem yeri olarak kullanmasın diye devlet elinden gelen her şeyi yapacak. Bu özellikle de PKK için geçerli." sözlerini kullandı.

Söz konusu rapora göre 2018'de terör örgütü PKK yandaşlarının karıştığı suçların sayısı bin 873 olarak kaydedildi. Bu sayı 2017 yılına kıyasla yüzde 82,2 oranında arttı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal