Almanya Brexit Müzakeresine Olumsuz Yanıt Verdi

Başbakan Merkel, AB'nin kilit zirvesinden önce İngiltere'nin geri çekilme anlaşmasının yeniden müzakere edilmesini kararlaştırdı.

12.12.2018-16:55 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-16:52) Almanya Brexit Müzakeresine Olumsuz Yanıt Verdi

Başbakan Merkel, AB'nin kilit zirvesinden önce İngiltere'nin geri çekilme anlaşmasının yeniden müzakere edilmesini kararlaştırdı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Perşembe günü başlayan AB liderlerinin önemli bir zirvesi öncesinde Brexit anlaşmasının yeniden müzakere edilmesine karar verdi. Milletvekilleri tarafından parlamentoda Çarşamba günü sorulara yanıt veren Merkel, liderlerin son Brexit gelişmelerini Brüksel'deki iki günlük zirvede tartışacaklarını ve çekilme anlaşmasıyla ilgili olarak İngiltere Başbakanı Theresa May'ı dinleyeceğini söyledi. “27 üye ülkenin genel durumu olan geri çekilme anlaşmasını değiştirme niyetimiz yok. Şimdi, bu tartışmaların anlaşmada bazı değişikliklere yol açacağı beklenmiyor.” dedi.

Theresa May Pazartesi günü, bu haftaki Brexit'in Avam Kamarası oylanmasının erteleneceğini duyurdu ve anlaşmanın "önemli bir farkla reddedileceğini" kabul etti. Merkel, Salı günü yaptığı açıklamada, İngiltere Başbakanı ile yaptığı görüşmede, geri çekilme sözleşmesindeki oyların 21 Ocak'tan önce gerçekleşeceğini vurguladı. Merkel, “İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden düzenli olarak çıkış yapması konusunda umutluyuz” dedi. Ancak Berlin’in, İngiltere’nin AB’den çıkış anlaşması da dahil olmak üzere tüm senaryolara hazırlandığını da sözlerine ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal