Almanya ABD'nin Talebini Reddetti: Suriye'ye Asker Göndermeyi Düşünmüyoruz

Almanya, ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey'nin "Almanya'dan kara birliklerinin kısmen bizim askerlerimizin yerine geçmesini istiyoruz" sözlerinden sonra "Suriye'ye kara birliği göndermeyi düşünmüyoruz" ifadesinde bulundu.

08.07.2019-13:40 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-13:32)

Almanya, ABD’den gelen Suriye’ye asker gönderme çağrısını reddetti.

Almanya hükümeti, Suriye’ye asker göndermeyeceklerini belirtti. Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, "Suriye’de kara birliğimiz yok ve bunu değiştirmeyi planlamıyoruz" açıklamasında bulundu.

Haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulunan Seibert, Alman hükümetinin IŞİD karşıtı koalisyondaki mevcut önlemlere 'bağlı kalmayı' planladığını vurgulayarak, "Ve bilindiği gibi bu, kara birliklerini kapsamıyor" sözlerini aktardı.

ABD’nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, Berlin’deki çeşitli temaslarından sonra Alman basınına verdiği röportajda, “Almanya’dan kara birliklerinin kısmen bizim askerlerimizin yerine geçmesini istiyoruz” demişti.

Jeffrey, Suriye’nin kuzeyini kontrol eden Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) yardım için Almanya’ya askeri eğitimci, lojistik uzmanı ve teknisyen gönderilmesi çağrısında bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal