Alman Basını: S-400 Sistemleri NATO İçin Bir Kabul Haline Geldi

S-400 sistemlerinin dünyanın en güçlü hava savunma sistemlerinden biri olduğunu söyleyen Alman gazeteci Gernot Kramper, bundan dolayı sistemin Rusya'da 'en çok satan', NATO için ise 'bir kabus' olduğunu belirtti.

13.04.2019-12:41 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-12:38) Alman Basını: S-400 Sistemleri NATO İçin Bir Kabul Haline Geldi

Türkiye'nin teslim almak için gün saydığı ve ABD'nin bir tehdit olarak gördüğü Rus S-400 füze savunma sistemleri Alman medyasında da yoğun şekilde görülüyor.

'DÜNYADAKİ EN İYİ SİSTEMLERDEN BİRİ'

Alman Der Stern dergisi yazarı Kramper, S-400 füze savunma sistemleri hakkında yazdığı yazısında, söz konusu sistemi dünyadaki en iyi sistemlerden biri olarak tanımladı. Bu sebeple S-400'lerin Rusya'da 'en çok satan' olduğunu belirten Kramper, NATO için ise bu sistemlerin 'bir kabus' olabileceğini vurguladı.

Kramper, "ABD, tüm dünyada uzun süredir gökyüzünün hâkimiydi fakat S-400'lerin özellikleri, hem hedef tespiti hem de menzili bakımından etkileyici bir silah. S-400, hayalet uçaklar için de tehlikeli olacak" sözlerini kullandı.

‘S-400 SİSTEMLERİ TÜRKİYE İÇİN, PATROT'TAN DAHA AVANTAJLI'

Kramper'e belirttiğine göre S-400 alımı, muhtemel Patriot alımına karşı Türkiye için daha avantajlı bir konumda, zira Rus sistemi, Amerikan muadilinden daha gelişmiş olmasıyla beraber iki kat daha ucuza mal oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal