Afganistan'da Düzenlenen Barış İstişare Toplantısı Başladı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, 3 gün sürecek ve barış için çözüm yollarının ele alınacağı "Barış İstişare Toplantısı" başladı.

29.04.2019-16:47 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-16:36)

Afganistan'da 3 bin kişinin katılım sağladığı "Barış İstişare Toplantısı"nın açılışında konuşma yapan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Taliban ile barış noktasında halkın da görüşünü almak amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Gani, ülkede süren savaşın meşruiyetinin olmadığını söyleyerek, "Biz Taliban'a, başka ülkelerin esaretinden kurtulması amacıyla yardım etmeye hazırız." dedi.

Kalıcı bir barış talep ettiklerini belirten Gani, böylece ülkede yatırım yapılmasını ve Afganistan'ın bu durumdan kurtulmasını istediklerini vurguladı.

ÖNDERLER TOPLANTIYI VETO ETTİ

Afganistan'daki siyasi liderlerin çoğu, davet edilmelerine rağmen Barış İstişare Toplantısı'na katılmadı.

Hazara Lideri Muhammed Muhakkik açıklamada bulunarak, toplantının Cumhurbaşkanı Gani'nin seçim kampanyasına dönüştürüldüğü için katılmadığını belirtti.

Toplantıya gitmeyen Afganistan eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai de böyle bir toplantının halka yarar sağlamayacağını ve şu an her şeyden önce barış görüşmelerinin düzenlenmesi gerektiği aktardı

Diğer yandan Taliban, yazılı açıklamada bulunarak, halkın bu toplantıya katılmamasını talep etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal