ABD'nin YPG/PKK'ya Verdiği Silahların Kaydını Tutmadığı Ortaya Çıktı

ABD Savunma Bakanlığının, 2017-2018 yıllarında DEAŞ ile mücadeleye ilişkin Suriye'de YPG/PKK'ya sağladığı 715 milyon dolarlık silahın kaydını tutmadığı öğrenildi.

20.02.2020-21:38 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-21:06) ABD'nin YPG/PKK'ya Verdiği Silahların Kaydını Tutmadığı Ortaya Çıktı

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Irak ve Suriye'de DEAŞ ile mücadele eğit-donat fonunun kayıtlarına yönelik Savunma Bakanlığı Mali Sorumluluk Ofisinin yapmış olduğu incelemede, ABD Özel Kuvvetler Birleşik Görev Gücünün, eğit-donat fonu kapsamında Suriye'ye sağladığı silahların kayıtlarını tutmadığı anlaşıldı.

Denetimi yapılan raporda, "Özel Kuvvetler Birleşik Görev Gücünün, 2017 ve 2018 mali yılı bütçelerinden ayrılan 715 milyon dolarlık ekipmanın kayıtlarını tutamadığı tespit edildi." sözleri kullanıldı.

ABD kuvvetlerinin birçok yerde silah depoladığı ve depolama işlemlerine birçok yapının karıştığı söylenen raporda, Suriye'de dağıtılmak üzere gönderilen silahların kayıtlarının düzgün tutulamadığı dikkati çekildi.

Raporda özellikle, Kuveyt'teki depolarda düzgün ve sistemli depolanamadıkları için silahların bir kısmının paslandığı ve kullanılamaz duruma dönüştüğü vurgulandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal