ABD'nin Türkiye'ye Uygulayacağı Yaptırımların Detayları Belli Oldu

ABD ile Türkiye arasındaki S-400 gerilimi devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın aklındaki muhtemel 3 yaptırımın detayları da ortaya çıkmaya başladı.

19.06.2019-09:23 - (Son Güncelleme: 19.06.2019-10:26)

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alımı hususunda yaptırım paketi üzerine düşündüğü öne sürüldü. Trump hükumetinin 3 paket üstünden yaptırım uygulamayı düşündüğü iddia edildi.

Bloomberg News'in meseleye yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD, Türkiye'yi Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alımı hususunda cezalandırmak için 3 yaptırım paketi üstünde duruyor.

F-35 TEHDİDİ

Haberde, Türkiye'nin S-400 alımına devam etmesi halinde F-35 satışının durdurulmasına ilave olarak diğer seçenekler uygulanabileceği yer aldı.

CAATSA SEÇENEĞİ

En fazla destek gören seçeneğin, Türkiye'nin kilit savunma sistemi sektöründeki bazı firmaları ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası olarak bilinen ve Rusya ile işbirliği yapan kurumları hedef alan CAATSA çerçevesinde hedef alınması olduğu bildirildi.

Yaptırımlar, bu firmaların ABD'nin finansal sistemine erişimini keserek ABD'den parça alımı ve ABD'ye satış gerçekleştirmelerini hemen hemen tamamen imkansız kılıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal