ABD'li Senatörlerden Erdoğan'a Tehdit

ABD'li 66 senatörün yazdığı mektupta ABD'li rahip Brunson'un serbest bırakılması istenirken aksi bir durumda Türkiye'ye karşı tedbirler alınacağı tehdidinde bulunuldu.

20.04.2018-22:33 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-22:59) ABD'li Senatörlerden Erdoğan'a Tehdit


Terör örgütleri FETÖ ve PKK için Türkiye'de faaliyetler yaptığı tespit edilen ve tutuklanan ABD'li Papaz Brunson için ABD'den Türkiye'ye tehdit mektubu yollandı.

Amerikan NBC kanalının aktarığına göre hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat Parti'den 66 senatör, Erdoğan'a yolladıkları mektupta, Brunson davası sebebiyle Türkiye'ye karşı bazı 'tedbirler' alınabileceği uyarısında bulundu.

"YAPTIRIM GİRİŞİMLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Mektubu imzalayanlardan Cumhuriyetçi Senatör James Lankford ile Demokrat Senatör Jeanne Shaheen de Türk yetkilileri hedef alan yaptırımlara yönelik girişimlerini devam ettireceklerine dair açıklama yaptı.

"UZUN SÜRELİ ORTAKLIĞIMIZA ZARAR VERİYOR"

'Brunson'ın Türk hükümetinin bazı güçleri tarafından siyasi rehin olarak alındığını, bunun iki büyük devlet arasındaki uzun süreli ortaklığa zarar verdiğini' söyleyen mektupta, "ABD'nin adaletin yerini bulması hususunda sabırlı olduğu" bildirildi.

TÜRKİYE'NİN HUKUKUNA SAYGILILARMIŞ!

Gene mektupta, "Türkiye'nin hukuka saygılı ABD vatandaşları ve çalışanlarına herhangi bir baskıya maruz olmadan seyahat, yaşama ve çalışma hakkını sağlanması için bazı tedbirlerin zaruri olduğu" vurgusu yapıldı.

FETÖ SENATÖRLERE PARA DAĞITIYOR

Geçtiğimiz senelerde, FETÖ'nün verdiği rüşvetlerle birçok senatör bu biçimde Türkiye ve Erdoğan hakkında mektuplar yazmış, açıklamalar yapmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal