AB'den Rusya'ya Uyarı: Kırımlıları Tutuklamayın

Avrupa Birliği (AB) ve Ukrayna tarafından Rusya’ya karşı yapılan ortak açıklamada, Kırımlıların evlerinde keyfi arama yapılmasından ve onları tutuklamaktan vazgeçilmesi için çağrı yapıldı.

28.03.2019-09:45 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-09:37) AB'den Rusya'ya Uyarı: Kırımlıları Tutuklamayın

Rusya İstihbarat Servisi (FSB) tarafından Kırım'da yapılan operasyonlarda, “Hizbut Tahrir” cemaatiyle bağlantısı olduğu ÖNE SÜRÜLEN 20'ye yakın kişi “terör” şüphesiyle gözaltına alındı. Gözaltılara AB'den ve Ukrayna'dan tepki geldi. AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini tarafından yapılan açıklamada, “Rusya Federasyonu, Kırım Tatarlarının özel mülklerindeki keyfi aramalarını durdurmalı; ifade özgürlüğü, barışçıl toplanma, inanç ve din özgürlüğü haklarına saygı göstermelidir” verildi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Basın Ofisi'nden yapılan açıklama da ise, “Bugün yapılan tutuklamalar, Kırımlıların yeni bir sürgün dalgasına maruz kalmasına yol açabilir” denildi.

 KIRIM İŞGALİNE SON VERİN ÇAĞRISI

Öte yandan bir basın toplantısında konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, “Kırım ve Donbas Bölgesindeki işgal sona ererse; politik suçlardan dolayı tutuklanan Ukraynalılar ve Azak Denizi'nde gözaltına alınan denizciler serbest bırakılırsa Rusya ile diyaloğa tekrar başlarız” şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal