ABD'den Venezüela Muhalefetine Petrol Fonu

Venezuela muhalefeti, Çarşamba günü, ülkenin petrol gelirlerinin bir kısmını almak için ABD merkezli bir fon kullanacağını ve bu fonu Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'yu yerinden etme çabalarını finanse etmek için önemli bir adımda kullanacağını söyledi.

07.02.2019-10:26 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-10:23) ABD'den Venezüela Muhalefetine Petrol Fonu

Venezuela muhalefeti Çarşamba günü, ülkenin petrol gelirlerinin bir kısmını almak için ABD merkezli bir fon kullanacağını ve bu fonu Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'yu yerinden etme çabalarını finanse etmek için önemli bir adımda kullanacağını söyledi.

Muhalif milletvekili Carlos Paparoni Reuters'e verdiği röportajda, ABD Başkanı Donald Trump'ın Juan Guaido'yu Venezüella'nın meşru devlet başkanı olarak tanımasıyla, fonun devlete ait petrol şirketi PDVSA'nın ABD birimi Citgo Petroleum Corp tarafından gelir elde edeceğini söyledi.

Venezuela Ulusal Meclis başkanı Guadio, geçtiğimiz ay kendisini Güney Amerika ülkesinin geçici devlet başkanı olarak ilan etmişti.

Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı John Bolton Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Guaido'yu geçici lider olarak tanımaları halinde üst düzey Venezüellalı askeri subaylara uygulanan yaptırımları kaldırmayı düşüneceğini söyledi.

Fakat Venezüella ordusu Juan Guaido’ya karşı seçimle başa gelen devlet başkanı Nicolas Maduro’yu desteklemeye devam ediyor.

ABD’nin en büyük sekizinci rafinerisi ve Venezüella’nın en büyük yabancı varlığı olan Citgo, ABD’nin Maduro’nun kontrolünden çıkarması için saldırgan adımlar attığı ve OPEC üyesi Venezüella’nın petrol endüstrisine yaptırdığı yaptırımlar uyguladığı bir savaşın ortasında bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal