ABD'den Suudi Arabistan'a Kritik Uyarı!

Senatör Paul, The Atlantic'de çıkan yazısında, Cemal Kaşıkçı sağ bir şekilde gelene kadar Suudlara gerekli yaptırımların gerçekleşmesi için çalışacağını belirtti.

11.10.2018-15:25 - (Son Güncelleme: 11.10.2018-15:15) ABD'den Suudi Arabistan'a Kritik Uyarı!

Senatör Paul, The Atlantic'de çıkan yazısında, Cemal Kaşıkçı sağ bir şekilde gelene kadar Suudi Arabistan ordusuna ilişkin tüm finansman, eğitim ve koordinasyonun kesilmesi doğrultusunda önlem alınması için bu hafta harekete geçeceğini açıkladı.

Senelerdir ABD’nin Suudi Arabistan’a verdiği desteği kınadığını ifade eden Paul, kaleme aldığı yazısında, Suriye'deki terör örgütü DEAŞ’a çok fazla Suudi Arabistan vatandaşının katıldığının altını çizdi.

"Amerika, niçin teröre destek veren, Yemen’de pervasız bir savaş halinde olan bir ülkeye silah yardımında bulunuyor?" diyen Paul, yazının devamında: "Dedikleri gibi, paranın peşinden git. fakat hiçbir petrol işi ya da silah anlaşması, böyle bir rejim ile olan anlaşmamızı haklı göstermez. Amerika’nın istihbarat, lojistik, eğitim ve teçhizatı olmadan, Suudi Arabistan'ın çabaları çok uzun zaman önce başarısız olurdu." ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal