ABD'den Pompeo'nun İstifa Edeceğine Yönelik İddialara Yanıt

ABD Dışişleri sözcüsü Ortagus, Pompeo’nun Senato seçimlerinde yarışmak için bakanlık görevinden istifa etmeyi planladığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

21.11.2019-09:52 - (Son Güncelleme: 21.11.2019-09:52)

ABD'nin prestijli dergilerinden TIME, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun istifa etmeyi planladığını ve gelecek yılki seçimlerde Kansas eyaletinden Amerika Senatosu'na girmek üzere aday olacağını öne sürmüştü.

Bakanlık sözcüsü Ortagus kısa bir açıklama yaparak haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Amerika'nın Sesi’nin aktardığı açıklamada, “Bakan'la konuştum ve bu haberin tamamen yanlış olduğunu aktardı.

Dışişleri Bakanı olmaya yüzde 100 odaklanmış durumda” ifadesi kullanıldı.

Derginin haberine göre Pompeo, dışişleri bakanlığı görevini önümüzdeki yıl bahar aylarına kadar sürdürme niyetindeydi. Ancak TIME dergisine konuşan ve adı açıklanmayan 3 Cumhuriyetçi partili üst düzey isim, Pompeo'nun, Trump'ın azil soruşturması dahil son gelişmelerden siyasi olarak zarar görmekten endişe ettiğini ve Trump'la olan ilişkilerinde de sorunlar yaşamaya başladığını kaydetti.

Dergiye bilgi veren 3 isim, Pompeo'nun görevi bırakma tarihi olarak, yönetimden mümkün olan en yumuşak şekilde ayrılmasına olanak verecek bir zamanın seçileceğini dile getirdi.

Uzunca bir süredir Pompeo'nun senatörlük yarışına katılacağına yönelik dedikodular Washington kulislerinde konuşulsa da Pompeo bu iddiaları reddediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal