ABD'den Muhammed Mursi'nin Ölümüyle İlgili İlk Açıklama Geldi

Mısır'ın devrik lideri Muhammed Mursi'nin mahkemede hayatını kaybetmesi ile ilgili ABD'den ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Muhammed Mursi'nin vefat ettiğine yönelik geçen raporların farkındayız ve durumu izliyoruz" denildi.

18.06.2019-12:32 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-13:55)

Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, yargılandığı casusluk davası çerçevesinde gerçekleştirilen duruşmada yere yığıldıktan kısa süre sonra yaşamını yitirdi. Mısır devlet televizyonu, Mursi'nin ölüm sebebini kalp krizi olarak duyurdu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, mesele ile alakalı açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, bakanlıkta yapılan günlük basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Mursi'nin mahkemede ölümü ile alakalı yorumu sorulan Ortagus, haberleri duyduğunu söylemekle yetindi.

"DURUMU İZLİYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı ise AA muhabirinin meseleye ilişkin sorusuna yazılı açıklama yollayarak yanıt verdi. Açıklamada, "Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefat ettiğine yönelik geçen raporların farkındayız ve durumu izliyoruz." sözleri kullanıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal