ABD'den Küba'ya Yaptırım Uygulama Kararı

Venezuela’da Maduro yönetimini devirmek amacıyla ABD, CIA’in Küba’yı işgal girişiminin 58. senesinde Havana’ya da yaptırım uygulama kararı aldı. Washington karara sebep olarak Küba’nın Maduro’ya sağladığı desteği ileri sürdü.

19.04.2019-13:06 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-12:46) ABD'den Küba'ya Yaptırım Uygulama Kararı

Latin Amerika’da Amerikan karşıtı hükümetleri devirmeyi amaçlayan Trump yönetimi, Maduro hükümetine karşı Venezuela’da neden olduğu darbe sürecinden sonra bu sefer de Küba’yı hedef aldı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın "sosyalizm yardakçıları" olarak tanımladığı Venezuela, Küba ve Nikaragua’ya karşı yeni yaptırım kararları alındığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton tarafından yapılan açıklamada yaptırımların 17 Nisan 1961 tarihindeki Küba’yı istila girişiminin 58’inci yıldönümünde güdneme gelmesi dikkat çekti.

'SOSYALİZM YARDAKÇIKLARI'

Hazine Bakanlığı’nın aldığı kararları açıklayan Bolton, Nikaragua, Venezuela ve Küba’yı "sosyalizm yardakçıları" şeklinde niteledi. 

YAPTIRIMLAR HAVANA HÜKÜMETİNİ HEDEF ALIYOR 

Venezuela Merkez Bankası, Nikaragua’nın Corporativo bankası ve Küba ordusuna bağlı Aerogaviota havayolu şirketine yaptırım kararı alındığını bildiren Bolton, en ciddi yaptırımların Havana hükümetini hedef aldığını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal