ABD'deki Bağımsızlık Günü Kutlamalarında Trump Etkisi

ABD'nin bağımsızlığını kazanmasının 243. yıl dönümü, ülke çapında kutlanırken, Başkan Donald Trump'ın Washington'da yaptığı konuşma ile tank ve uçakların da yer aldığı düzenlenen özel tören güne damgasını vurdu

05.07.2019-12:04 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-11:53)

ABD'nin başkenti Washington'daki törenlerin sabahki bölümünde, geleneksel olarak düzenlenen Bağımsızlık Günü kutlamaları gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde "Amerika'ya Selam" temasıyla düzenlenen 4 Temmuz kutlamalarına Başkan Donald Trump da katılım sağladı.

Öğle saatlerinde düzenlenen geleneksel kutlamalarda polis, asker, şerif ve kovboyların da katılımıyla geçit töreni yapıldı. Anayasa Bulvarı'nın iki tarafında bir araya gelen binlerce kişi, geçit törenini ellerinde bayraklarla seyretti.

Akşamüstü düzenlenen ve önceki senelerden farklı olarak tankların ve savaş uçaklarının da ybulunduğu özel kutlamada ise Trump, 70 yıldan sonra Lincoln Anıtı önünde Amerikalılara seslenen ilk başkan oldu.

TANK VE UÇAKLAR DİKKAT ÇEKTİ  

Yoğun yağmura karşın dışarıda toplanan on binlerce Amerikalı, coşku içinde kutlamalara ekatılırken, kutlamalara Trump tarafından dahil edilen Amerikan ordusuna ait tank ve uçaklar dikkat çekti.

70 ton ağırlığındaki Abrams tankları ve üretimi 1940'lı yıllarda durdurulan Sherman tankları, Lincoln Anıtı'nın arkasındaki yolda konuşlandırıldı.

Trump yaptığı konuşmada Amerikan milliyetçiliğinin önemine vurgu yaptı. Amerikan ordusuna da birçok defa atıfta bulunan Trump, ordu üyelerinin gösterdiği fedakarlığın önemine işaret etti.

TRUMP PROTESTOSU  

Diğer yandan kutlama alanında Trump'ı protesto etmek amacıyla bir araya gelen yüz kadar CodePink üyesi kadın, elinde cep telefonu, bebek bezi giymiş Trump şeklindeki dev balon ile ABD Başkanını protesto etti.

Washington polisinin helyum doldurularak uçurulmasına izin vermediği dev balon, yere bağlı şekilde göstericilerin eyleminde kullanıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal