ABD'de Suudi Arabistan'dan Cevap Bekliyor!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Bakanlık binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında Suudi Arabistanlı gazeteci hakkında açıklamalarda bulundu.

10.10.2018-08:55 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-08:47) ABD'de Suudi Arabistan'dan Cevap Bekliyor!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Bakanlık binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında muhabirlerinin sorularına cevap verdi.

Kendisine sorulan Suudi gazeteci Kaşıkçı olayının sonucuna ilişkin sorulara detaylı bir yanıt vermeyen sözcü Nauert, "Ne olduğunu bilmiyoruz ve (Kaşıkçı'ya) ne olabileceği konusunda herhangi bir yargıya varmak istemiyoruz." şeklinde konuştu.

AYRINTILI BİR KONUŞMA TALEP ETTİK

Heather Nauert, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun söz konusu olaya dair Suudi Arabistan'ı aradığını ifade ederek, "Görüşme özel ve diplomatik olduğu için herhangi bir ayrıntı veremem ama Suudi Arabistan'dan Cemal Kaşıkçı'nın olayına ilişkin ayrıntılı ve şeffaf bir soruşturma talep edildi." dedi.

Nauert bununla birlikte, Dışişleri Bakanlığının Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına yönelik açıklamayı neden erken yapmadıkları  sorusuna ise bazen kamusal açıklamalar yerine diplomatik ve özel görüşme yollarını tercih ettiklerini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal