ABD'de Başörtüsü Zorla Çıkartılan Kadına 120 Bin Dolar Tazminat

ABD'de hayatını sürdüren Aida Shyef Al-Kadi, Ağustos 2013'te işlediği trafik suçunun duruşmasında bulunmadığı için hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

18.12.2019-17:46 - (Son Güncelleme: 18.12.2019-17:54) ABD'de Başörtüsü Zorla Çıkartılan Kadına 120 Bin Dolar Tazminat

ABD'de hayatını sürdüren Aida Shyef Al-Kadi, Ağustos 2013'te işlediği trafik suçunun duruşmasında bulunmadığı için hakkında tutuklama emri çıkarıldı.
Aida Shyef Al-Kadİ, Teslim olduktan sonra Minnesota eyaletindeki Ramsey bölge hapishanesine sevk edildi. 57 yaşındaki Al Kadi’den erkek görevlilerin önünde üniforma giymesi ve fotoğraf çekimi için başörtüsünü çıkarması talep edildi fakat Müslüman kadın bunu kabul etmedi. 
Başörtüsüz reninin herhangi bir mecrada paylaşılmayanın dile getirlmesi üzerine kadın bu isteği kabul etti. Ardından gerçekleşen fotoğraf çekiminden sonra 24 saat tek başına bir hücrede tutuldu.
Bunun ardından aylar sonra Müslüman kadın hapishanede çekilen başı açık fotoğrafını bir adresinde gördü. Söz konusu internet mecrası, fotoğrafı kaldırmak için para talep edince Müslüman kadın mahkemeye başvurdu.
Hapishane yönetimi Müslüman kadının tüm fotoğraflarını imha etmeyi kabul etti. Mahkeme, hapishane yönetiminin kadına 120 bin dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal