ABD Türkiye'nin S-400 Direncine Dayanamadı

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell'in, Ankara ve Moskova arasında Suriye meselesiyle ilişkili olarak yapılan askeri anlaşmaların kaygı verici olduğunu, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın alacak Türkiye'ye ambargo uygulanabileceğini bildirmişti, ABD’den açıklama geldi.

20.04.2018-10:44 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-10:39) ABD Türkiye'nin S-400 Direncine Dayanamadı

Amerika’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell'in " Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın almaya hazırlanan Türkiye'ye ambargo “uygulanabileceği" yönündeki tehditkar açıklamasının sonrasında, Amerika Savunma Bakanlığı bu hususta daha aklıselim bir yaklaşım ortaya koydu.

Bakanlık Sözcüsü Dana White, Pentagon'da yaptığı basın toplantısında, füze savunma sistemleri ile ilgili soruya verdiği cevapta, "Bu füze sistemlerinin uyumsuzluğu konusunda Türkiye ile iletişim halindeyiz. Sonuçta, Türkiye en iyi stratejik menfaatleri konusunda kendileri karar verecek. Bunu netleştirecek olan Türkiye" cevabını verdi. White, "Türkiye'yi böyle bir savun sistemi alımından vazgeçirme çabaları devam ediyor mu?" sorusunu da "Bu füze sisteminin NATO sistemi ile uyuşmazlığı konusundaki kaygılarımızla ilgili Türk yetkililerle görüşmeye devam ettirmekteyiz" diye cevapladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal