Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

ABD Türkiye İlişkileri: ABD Yasak Getiriyor

İlişkilerin bir iyi bir kötü gittiği Amerika Birleşik Devletleri-Türkiye arasında sıcak bir gelişme yaşandı

05.05.2018-10:54 - (Son Güncelleme: 05.05.2018-10:51) ABD Türkiye İlişkileri: ABD Yasak Getiriyor

Reuters’ın geçtiği habere göre, Temsilciler Meclisi'nin 717 milyar dolarlık savunma bütçesini de tasarı olarak sundu. Tasarıda Türkiye'ye silah satışının da durdurulması konusu da yer aldığı belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye ilişkilerinde Suriye krizinden sonra gerilim yaşanmaya devam ediyor. En son, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Türkiye'de tutuklu Papaz Brunson'un serbest bırakılmasını talep etmiş, fakat Türk mahkeme aksi yönde bir karar verince Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye'ye karşı yaptırım sinyali gelmişti.

Bugün iki ülke arasını kötü yönde etkileyecek sıcak bir gelişme yaşandı. Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi, dün 717 milyar dolarlık savunma bütçesini parlamentoya sundu. Bunun içinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Rusya ve Çin’le mücadele etmek amacıyla atacağı adımlar ve Türkiye’ye geçici olarak silah satışının durdurulması da yer alıyor.

Reuters’ın haberinde Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Hizmet Komitesi’nin gelecek hafta bu konuyu gündemine alarak karar vereceği belirtildi. Gelecek hafta gerçekleşecek ve Amerika Birleşik Devletleri’nin savunma bütçesini ve bu bütçenin nasıl harcanacağının masaya yatırılacağı NDAA toplantısında bu tasarının gündeme geleceği ifade edildi. Henüz tasarının tam hali yok ancak paneli kontrol eden Cumhuriyetçiler ve azınlıkta bulunan Demokratlar kendi tasarı özetlerini geçti.

Savunma Bakanlığı’nın Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki ilişki hakkında kapsamlı bir rapor hazırlayarak bunu kongreye sunacağı ifade edildi. Reuters, bu rapor hazırlanana kadar Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’ye önemli savunma sistemlerinin satışını engelleyebileceğini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;