ABD Türk Koasliyonu: Kürtlere Düşman Değiliz, Bu İfade Cahilcedir

Amerika Türk Koalisyonu, ABD'li yetkililerinin, Türkler ve Kürtler hakkında kaba ve saldırgan bir dil kullanmasından dolayı derin üzüntü içinde olduklarını belirten bir açıklama yaptı.

12.01.2019-12:07 - (Son Güncelleme: 12.01.2019-12:01) ABD Türk Koasliyonu: Kürtlere Düşman Değiliz, Bu İfade Cahilcedir

Amerika Türk Koalisyonu (TCA), ABD'li yetkililerinin, Türkler ve Kürtler hakkında kaba ve saldırgan bir dil kullanmasından dolayı derin üzüntü içinde olduklarını belirterek yapılan açıklamada, "Türkiye hükümeti ya da Türk halkının Kürtlere karşı düşman olduğuna yönelik genelleyici bir ifade, provoke edici ve cahilcedir." ifadelerini kullandı.

TCA, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararından sonra birkaç ABD'li yetkililerin, Kürtler ve Türkiye hakkındaki yorumlarına karşılık yazılı bir açıklama yayınladı.

Söz konusu açıklamada, "ABD'li hükümet yetkililerinin sorumsuz bir şekilde, 'Türklerin, Kürtleri katletmeyeceğinden emin olmak' gibi saldırgan bir dil kullanmasından derin endişe duyuyoruz. Türkiye hükümeti ya da Türk halkının Kürtlere karşı düşman olduğuna yönelik genelleyici bir ifade, provoke edici ve cahilcedir." yorumları yapıldı.

Türkiye'nin 80 milyonluk nüfusunun 10 milyonundan çoğunun Kürt kökenli olduğuna ve bu kişilerin Türk hükümeti, iş dünyası ve sanayisinde yer aldığını, yüksek pozisyonlarda görev aldıklarını ve bu alanlarda hatırı sayılır katkılarda bulunduklarının altı çizilen açıklamada, Türkiye'nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile de olumlu ilişkiler yürüttüğünü ve yakın ekonomik ortaklık kurduğu belirtildi.

KÜRTLERİN HEPSİ PKK UZANTISI YPG'YE DESTEK VERMİYOR

Açıklamada, dünyadaki on milyonlarca Kürdün PKK'lı olarak nitelendirilemeyeceği belirtilirken "Suriye'deki bütün Kürtler, PKK bağlantılı YPG'yi desteklemiyor. Bu nedenle Türkiye, en başından beri ABD'nin YPG güçlerini desteklemesi, eğitmesi ve bunlara silah vermesine yönelik yanlış kararına, kararlılıkla karşı çıkıyor." değerlendirilmesinde bulunuldu.

WASHİNGTON ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMALI

Açıklamada, Türkiye ve ABD'nin, DEAŞ ile mücadelede yaptığı ortaklığından da memnun kalındığı bildirildi.

ABD ve Türkiye'nin, Suriye'de savaşı sonlandıracak ve DEAŞ'ı tamamen yok edecek bir demokratik geçiş için geniş bir stratejik çerçeve oluşturulması konusunda çalışması gerektiği belirilen açıklamada, "Washington, NATO müttefikinin (Türkiye) makul ve açık ulusal güvenlik endişelerine yanıt vermek için gerekli adımları atmalıdır. Ankara, ABD siyasi sisteminin nasıl işlediğini göz önüne almalıdır. Suriye'de ortak güvenlik çıkarlarına dayanan bir iş birliği, DEAŞ'ın ortadan kaldırılması ve hayati önemdeki Türkiye-ABD ilişkilerinin güçlendirilmesinde yapıcı ve belirleyici rol oynayabilir." ifadeleri aktarıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal