ABD Suudi Prens'e Destek Çıktı

Trump yönetim yetkilileri, Çarşamba gün ABD'nin Suudi Arabistan desteğini sürdürdüğünü açıklayarak Suudi Arabistan taç prensinin gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti arasındaki bağlantıyı reddetti.

29.11.2018-11:12 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-11:45) ABD Suudi Prens'e Destek Çıktı

Trump yönetim yetkilileri, Çarşamba gün ABD'nin Suudi Arabistan desteğini sürdürdüğünü açıklayarak Suudi Arabistan taç prensinin gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti arasındaki bağlantıyı reddetti. Yemen'deki durum hakkında Senato'ya brifing verdikten sonra muhabirlere seslenen Bakan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi liderliğindeki koalisyona ABD desteğinin sona ermesi için planlanan Senato seçimlerinin "kötü zamanlama" olduğunu ve Yemen Martin Griffiths'in BM özel elçisinin çabalarını baltalayacağını söyledi. Pompeo, "Bu, Huşi ve İranlıları cesaretlendirir. Bu, herkesin İsveç'e gitmesi ve bu tartışmaya girmesi için kırılgan bir anlaşmayı baltalayacaktır." dedi.

Yemen, Huşi isyancı grubunun ülkenin büyük bir kısmını ele geçirmesi ve 2015'te bir Suudi önderliğindeki koalisyonun, Huşilerin kazanımlarını hedefleyen yıkıcı bir hava kampanyası başlattığı krizin patlak vermesiyle 2014'ten bu yana savaş halinde. Savunma Bakanı James Mattis ABD'nin savaşa desteğini savundu ve Washington'un Yemen'deki İran etkisinin durdurulması için çalıştığını ve sivil kayıpları en aza indirgemek için koalisyonun hedef sistemini güçlendirerek tedbirlerin alındığını açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal