ABD Suudi Arabistan'a Asker Gönderme Hazırlığında İddiası

ABD'nin, başkent Riyad'daki Prens Sultan Hava Üssü'ne 500 asker göndereceği iddia ediliyor

18.07.2019-10:47 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-10:38) ABD Suudi Arabistan'a Asker Gönderme Hazırlığında İddiası

ABD'nin, Suudi Arabistan'a yüzlerce asker gönderme hazırlığında olduğu belirtildi.

CNN'nin Amerikalı iki savunma bakanlığı yetkilisine dayandırdığı haberine göre, ABD'nin, başkent Riyad'daki Prens Sultan Hava Üssü'ne 500 asker göndereceği ileri sürüldü.

Yetkililer, pist ve havaalanı iyileştirmelerinin yanı sıra bir Patriot füze savunma bataryası için yapılan ilk hazırlıklar için az sayıda birlik ve destek personelinin halihazırda sahada bulunduğunu belirtti.

Söz konusu habere göre, Kongre, Suudi Arabistan'a asker sevkiyatı noktasında resmi olarak bilgilendirilmedi fakat bir yetkili, CNN'e konu hakkında açıklamanın önümüzüdeki hafta yapılmasının planlandığını belirtti.

Middlebury Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü Doğu Asya Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Projesi Direktörü Jeffrey Lewis'e göre, Planet Labs isimli şirketin uydu görüntüleri, Haziran ayının ortasında hava üssündeki ABD askerlerinin ve destek personelinin ilk sevkiyatını gösterdi.

Görüntüleri inceleyen Lewis, Haziran ayının sonunda ve bu ayın başında çekilen sonraki görüntülerin de ABD birliklerinin konuşlandırılmasından önce sahada yapılan hazırlıkları gösterdiği yorumunda bulundu.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, geçtiğimiz ay Körfez'de meydana gelen gelişmeler üzerine Orta Doğu'ya ilave bin asker gönderileceğini açıklamış fakat askerlerin hangi ülkelere gönderileceği hakkında bilgi vermemişti.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Yemen'de devam eden savaşta Suudi Arabistan'a verdiği askeri desteği kesmesini öngören bir yasa tasarısını Nisan ayında veto etmişti.

ABD'nin başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez'deki müttefikleri ve İran arasında, son zamanlarda Basra Körfezi civarında karşılıklı açıklamalar ve deniz trafiğinde meydana gelen olaylarla gerilim yükselmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal