ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan'dan Türkiye'ye İlişkin Açıklama

ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan, "Bakan Akar, yani Türkler stratejik bir ortak ve her zaman halletmemiz gereken zorluklar olacaktır. Bu yüzden hazır o buradayken oturup konuştuk." sözlerini aktardı.

19.04.2019-09:09 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-08:54) ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan'dan Türkiye'ye İlişkin Açıklama

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile düzenlenen görüşme hakkında, "Bakan Akar, yani Türkler stratejik bir ortaktır ve her zaman halletmemiz gereken zorluklar olacaktır. Onun için hazır buradayken oturup konuştuk. Onunla görüşmek hoşuma gidiyor." ifadesinde bulundu.

Arnavutluk Savunma Bakanı Otla Xhaçka ile ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) görüşen Shanahan, gazetecilerin yönettiği soruları cevapladı.

'TÜRKLER STRATEJİK BİR ORTAKTIR'

Milli Savunma Bakanı Akar ile yaptığı görüşmede Türkiye ile ABD arasındaki konular hakkında bir ilerleme olup olmadığına yönelik bir soruya Shanahan, şöyle cevap verdi:

"Kaydettim. Bakan Akar, yani Türkler stratejik bir ortaktır ve her zaman halletmemiz gereken zorluklar olacaktır. Onun için hazır buradayken oturup konuştuk. Onunla görüşmek hoşuma gidiyor. Bu da o görüşmelerden biriydi herhangi bir not yok. Nerede tıkandık, nasıl çıkarız gibisinden bir şeydi ve ben şunu ifade ettim; biz pozisyonlardan ziyade menfaatlere odaklandık."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal