ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, F-35 Projesinin Çuvalladığını Söyledi

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, F-35 projesinin çuvalladığını kabul etti. Programda beklenenden daha az test uçuşu yapıldığı bildirilen raporda ise Türkiye'nin projedeki öneminden bahsedildi.

27.04.2019-11:39 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-21:44)

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Pentagon müfettişlerine gerçekleştirdiği açıklamada F-35 programının 'çuvalladığını' söylediğini kabul etti.

Shanahan, çuvallama tanımı ile uçağın kendisini kastetmediğini, uçağın mükemmel olmasına rağmen programın genelinin başarısız olduğunu ifade etti.

PLANLANANDAN AZ TEST UÇUŞU YAPILABİLDİ

ABD Hükümet Sorumluluklar Ofisi (GAO), parçalarda uyuşmazlık, tamiratta uzun süreli gecikmeler ve gerekli parçaların tedarik edilememesi gibi nedenlerde dolayı F-35 savaş uçaklarının planlanandan çok daha az test uçuşu yaptığını meydana koydu.

1 TRİLYON DOLARI AŞAN MALİYET ZİNCİRİ

F-35 projesi hakkında Kongre'ye bağımsız bir rapor sunan ABD Hükümet Sorumluluklar Ofisi, 81 sayfalık raporunu kendi internet sitesinde paylaştı.

Raporda, "ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 1 trilyon doları geçen maliyetiyle ülkenin en pahalı silah sistemi olan F-35 gelişmiş savaş uçaklarının yaşadığı tedarik zinciri problemini çözmeli." sözleri kullanıldı.

F-35'lerin yaklaşık 800 parçasını imal eden Türkiye'nin F-35 programındaki geleceğinin tartışıldığı bir ortamda paylaşılan GAO raporu, programdaki yedek parça ve tedarik problemlerini açık bir biçimde ortaya koydu.

"TÜRKİYE ÇIKARSA ZİNCİR BOZULUR"

Eski ABD Savunma Bakanı James Mattis, F-35'ler ve Türkiye ile alakalı olarak geçen sene Kongreye verdiği raporunda, "Türkiye'nin programdan çıkarılması halinde yedek parça ve tedarik zincirinin bozulabileceği" ikazını yapmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal