ABD Ordusu Tayvan Boğazı'ndan İki Donanma Gemisi Geçirdi

ABD ordusu Pazartesi günü, Çin ordusunun muhalefetine rağmen stratejik sular boyunca hareket sıklığını arttırarak Tayvan Boğazı'ndan iki donanma gemisi geçirdi.

26.02.2019-12:06 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-12:03) ABD Ordusu Tayvan Boğazı'ndan İki Donanma Gemisi Geçirdi

ABD ordusu Pazartesi günü, Çin ordusunun muhalefetine rağmen stratejik sular boyunca hareket sıklığını arttırarak Tayvan Boğazı'ndan iki donanma gemisi geçirdi.

ABD’nin bu hareketi, Çin ile gerginliği daha da artırma riski taşıyor ancak Taipei ve Pekin arasındaki sürtünmenin ortasında Trump yönetiminin Taipei’ye destek işareti olarak görülüyor.

Donanma gemilerinin Tayvan Boğazı’ndan geçmesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD ve Çin’in çok yakında küresel büyümeyi yavaşlatan ve pazarları bozan ticaret savaşına son vereceklerini açıklamasıyla eş zamanlı olarak gerçekleşti.

ABD Deniz Kuvvetleri'nin Tayvan Boğazı'ndan geçişi, Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasında düzenlenecek olan zirveden sadece birkaç gün önce gerçekleşti.

ÇİN HÜKÜMETİ GÖZ YUMMADI 

ABD Pasifik Filosu, “Gemilerin Tayvan Boğazı'ndan geçişi, ABD'nin özgür ve açık bir Hint-Pasifik'e olan bağlılığını göstermektedir” açıklamasını yaptı.

Çin, ABD’nin bu hareketini eleştirerek, yaşanan durumu öfkeyle karşıladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang, "Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrar için elverişli olmayan kışkırtıcı eylemlerde bulunulmasına kararlı bir şekilde karşı çıkıyoruz" dedi.

Tayvan Savunma Bakanlığı, ABD gemilerinin kuzeye doğru ilerleyerek boğazı terk ettiğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal